Esittely


yhdistyksen_logoMielitupa on Varkauden Seudun Mielenterveysväki ry:n ylläpitämä vertaistukikohtaamispaikka. Mielitupa on toiminut jo vuodesta 1996. Varkauden Seudun Mielenterveysväki on rekisteröity 1978. Toimintaamme tukevat STEA ja Pohjois-Savon hyvinvointialue.

Mielitupa on matalan kynnyksen kohtaamispaikka

Mielitupa on Varkaudessa toimiva kaikille avoin matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Mielituvalle voi poiketa kahville, lukemaan päivän lehdet ja tapaamaan tuttuja.

Autamme sinua monin eri tavoin:

  • Mielituvan vapaaehtoiset toimivat esim. ystävinä yksinäisille ja ryhmän ohjaajina. Halutessasi kysy mukaan vapaaehtoistoimintaan!
  • Mielituvalta saat tukea ja apua arjessa jaksamiseen. Ota yhteyttä niin voimme keskustella, mitä meillä on tarjota juuri sinulle. Olet tervetullut mukaan ryhmätoimintaan tai vaikkapa pistäytymään ohi kulkiessasi.
  • Asiointiapua voi kysyä kuka tahansa. Asiointiavussa yhteydenotot voivat tulla asiakkaalta itseltään, asiakkaan läheiseltä tai asiakkaan pyynnöstä yhteistyötahon, kuten Sote-palveluiden ammattilaiselta. Meillä on laaja yhteistyöverkosto ja moniammatillinen työryhmä, joten kannattaa kysyä apua.
  • Mielituvalle voit olla yhteydessä monen etäkanavan kautta, puhelimella, s.postitse, facebook- Mielituparyhmässä, Instagramin kautta.

Yhdistys

Yhdistyksen tavoitteena on edistää mielenterveyttä, aktivoida ja yhdistää alueella asuvia mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään, kehittää mielenterveyspalvelujen saatavuutta ja laatua, tehdä ennaltaehkäisevää työtä ja toimia kuntoutujien edunvalvojana.

Jäsenet valitsevat vuosittain etujensa valvojiksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Hallitus valitsee sihteerin ja rahastonhoitajan. Jäseneksi voi liittyä ilmoittamalla yhteystiedot ja maksamalla jäsenmaksun 15 euroa / jäsen tai 20 euroa / kannatusjäsen. Voit soittaa tai lähettää yhteydenottopyynnön mielitupa@mt-vaki.fi. Jäsenille tiedotetaan tapahtumista jäsenkirjeellä kaksi kertaa vuodessa, lehdessä, kotisivuilla ja Mielituvalla.

Jäsenenämme olet myös Mielenterveyden keskusliitto ry:n jäsen jäsen. Jäsenetuina saat MTKL:n edut ja tiedotteet, uimahallilippuja Mielituvalta jäsenhintaan, Mielituvan retket ja teatterit alennettuun hintaan. Mielituvalla järjestettyihin juhliin osallistuminen on Sinulle ilmaista.

Yhdistyksen säännötMTVäki_ry_Säännöt_20_4_17.pdföt.pdf

MIELITUVALLA ET OLE YKSIN

Tervetuloa tutustumaan

Mielitupa on tarkoitettu kuntoutujien lisäksi kaikille kiinnostuneille, yksinäisille, työttömille, omaisille ja heille, jotka kaipaavat uusia ystäviä!

Mielituvan kävijöiden runoja ja ajatuksia voit lukea klikkaamalla tästä